ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

- Paleocora.com

- Palaiochora.com

- Paleochora-rooms.gr

- ThePaleochoraSite.com

Παλαιοχωρα Live

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

- Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

- Εστιατόρια - Ταβέρνες

- Καφέ - Μπαρ

 

Παλαιόχωρα "Η νύμφη του Λυβικού"

Η Παλαιόχωρα (ή Παλιόχωρα) είναι μία κωμόπολη 2.500 κατοίκων και βρίσκεται στα Nοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης και σε απόσταση 70χλμ. περίπου από την πόλη των Χανίων. Είναι κτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο ανάμεσα σε δυο γραφικούς κόλπους. Βρέχεται από το Λυβικό πέλαγος και δίκαια θεωρείται η "Νύμφη του Λυβικού" και "Χώρα του ήλιου".

Είναι ένας τόπος που ο επισκέπτης δε θα πλήξει ποτέ. Προσφέρεται για ξεκούραση, απόδραση από την καθημερινότητα αλλά και διασκέδαση και είναι προσιτή σε όλα τα βαλάντια. Αρκεί ένας περίπατος με τα πόδια ή ποδήλατο μέσα στα γραφικά σοκάκια της και αμέσως θα καταλάβεις τον παλμό αυτής της υπέροχης κωμόπολης. Η ζωή εδώ είναι ήρεμη, οι άνθρωποι απλοί παραδοσιακοί και γελαστοί και το κλίμα της εξαιρετικό.
Λόγω της γεωγραφικής της θέσης η Παλαιόχωρα διαθέτει 18 χλμ. παραλιών με καταγάλανα νερά για όλα τα γούστα. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε οργανωμένες παραλίες με άμμο ή βότσαλο ή να προτιμήσει ένα μικρό γραφικό κολπάκι, απομονωμένο από το πλήθος.
Η Παλαιόχωρα προσφέρει όλες τις παροχές που μπορεί να χρειαστεί ένας επισκέπτης όπως, Τράπεζες, Ιατρούς, Φαρμακεία, Αστυνομία, ΕΛ.ΤΑ, ΟΤΕ, Λιμεναρχείο, Τελωνείο, Σινεμά, Ταβέρνες, Bars, Disco, Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα κτλ.
Επίσης, από την Παλαιόχωρα ο επισκέπτης μπορεί γρήγορα και εύκολα να  ανακαλύψει και να ξεναγηθεί και σε άλλες τοποθεσίες με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία. Αρχαίες πόλεις όπως η Λισσός, η Έλυρος, η Καντανία, το νησί της Γαύδου, τα φαράγγια της Σαμαριάς και της Αγίας Ειρήνης αλλά και τα μονοπάτια Ε1 και Ε4, δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει και άλλες πτυχές της Νοτιοδυτικής Κρήτης.